Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблеми с ABS СПЕШНО!!!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблеми с ABS СПЕШНО!!!

Здравейте, значи имам следния проблем. След спускане на заден ход ми светка лампичката за ABS и тази за ръчната и съответно той спира да работи. Оправя се след като загася двигателя и го запаля пак, обаче лампичката на ABS остава да свети още около 10 секунди или по-скоро докато не се наложи ABS-a да се задейства след което загасва. Проблема не е изолиран няколко пъти го създавах умишлено за да се убедя кога се проявява. Ходих на диагностика и имаше грешки във датчиците за скорост на задните колелела и на предно дясно. Ако имате впечатления, идеи или там каквото пишете.

Според мен явно нещо става, когато колата се движи на заден ход и това нещо обърква по някакъв начин компютъра на ABS-а.
    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Re: Проблеми с ABS СПЕШНО!!!

Първоначално публикувано от DeX
    Здравейте, значи имам следния проблем. След спускане на заден ход ми светка ламбичката за ABS и тази за ръчната и съответно той спира да работи. Оправя се след като загася двигателя и го запаля пак обаче ламбичката на ABS остава да свети още около 10 секунди или по-скоро докато не се наложи ABS-a да се задейства след което загасва. Проблема не е изолиран няколко пъти го създавах умишлено за да се убедя кога се проявява. Ходих на диагностика и имаше грешки във датчиците за скорост на задните колелела и на предно дясно. Ако имате впечатления идей или там каквото пишете.

Според мен явно нещо става когато колата се движи на заден ход и това нещо обърква по някакъв начин компютъра на ABS-а.
    ух мойта колежка дето има 156 1.8 2001ва има точно същия проблем от днес?!? абе кви са тия ваште еднакви коли бре ?!
    '04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
    '02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
    '99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex

Comment

Епидемия
      _______
      146 JTD - ex
      Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

И все пак някой некфа идея има ли ?
        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

И аз имам подобен проблем във ванто се качва на тестера и се вижда кой датчик е заминал
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Добре де как може да са "заминали" 3 от 4 в един и същи ден ? И защо като са "заминали" се оправя и когато се движа на преден ход няма никакви проблеми?
            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Добре де как може да са "заминали" 3 от 4 в един и същи ден ? И защо като са "заминали" се оправя и когато се движа на преден ход няма никакви проблеми?
              Кой казва че са заминали 3 от 4? Само един прави проблем Оправя се защото като рестартираш с контактния ключ ти се пуска наново АБС-а не е просто нещо и проблем в датчик се хваща трудно той не се скапва тотално!
              sigpic
              Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами като го включих на компютъра показа, че 2-та задни и преден десен за подали некоректен сигнал или изобщо не са подали. А и не виждам какво може да се скапе на един датчик от отзи тип, така че ту да работи, ту не.
                Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Ако ти е показало повече от един може да е централата или куплунг А това как може да са се скапали МОЖЕ!
                  sigpic

Comment

Добре де, какво и е на централата, че да прави проблем само на заден ход когато се задейства абс-а? Какво да правя сега как да разбера какво му има на абс-а?
                    Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                    Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Добре де, какво и е на централата, че да прави проблем само на заден ход когато се задейства абс-а? Какво да правя сега как да разбера какво му има на абс-а?
                      Това могат да ти кажат само в сервиз с подходящото оборудване
                      sigpic

Comment

E добре де какво е това оборудване!? Стенд или кво ? Щото аз имам такова дето се включва към колата и си гледаш там кви грешки има и евентуално ги чистиш и т.н. Какво друго оборудване трябва ?
                        Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                        Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

E добре де какво е това оборудване!? Стенд или кво ? Щото аз имам такова дето се включва към колата и си гледаш там кви грешки има и евентуално ги чистиш и т.н. Какво друго оборудване трябва ?
                          Ми като имаш оправи си колата
                          sigpic

Comment

дооре ве ... как да ти обясня че такъв сервиз наоколо няма за това питам да не мислиш че днеска не съм обикалял тука да търся някой дето да каже нещо различно от "ммм не знам" или "ми сигурно от студа нещо им е станало като се стопли ще се оправи" що се държите така сякаш всичко знаете и е супер лесно да се разбере това ма нас ни мързи да гледаме ... тъпо е!
                            Alfa Romeo Stelvio 2.0T
                            Toyota RAV4.4 2.2 D-CAT

Comment

Този проблем обикновенно се появява при студено време....пробвай за начало да си измиеш спирачните апарати с пароструика...

Също пробвай някъде на лед или в сняг, да превъртиш гуми...тоест все едно се опитваш да излезнеш от преспа...при доста въртене (не говоря да ги запалиш) на гуми би трябвало пак да ти светне АБС.
                              sigpic
                              Най-бързата Българска Алфа на писта 147QVD, 159 2.4QVDm, Crosswagon Edition Nero, Aprilia SR 50 Tetsuya Harada Replica
                              " Marco Cavigioli champion IRC 2WD with Fiat Grande Punto DIESEL"
                              "Seat Leon TDI champion WTCC 2008"

Comment

Working...
                              X